Kdo si hraje, vyhraje zlato(u)!

Žáci sušické SOŠ a SOU  připsali na své konto i konto školy  další zlatou.  Z letošního jubilejního 20. ročníku soutěže Region 2016, který pořádala  Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu v Plzni. Soutěž má několik kategorií – Cestovní ruch – jednotlivci, Cestovní ruch – týmy, Po stopách Karla IV., Umělecké obory. Aranžér a Prodavač-Obchodník.

Sušičtí měli své zátupce v kategorii  Cestovní ruch týmy a Po stopách Karla IV. Jak to dopadlo? Pojďte se projít soutěží od začátku očima jedné z účastnic, Anny Loužilové:

 

Vítězství v soutěži Region 2016 aneb …

„Kámen, nůžky, papír, teď!“ touto dětskou hrou byla započata má nečekaná účast na plzeňské soutěži Region 2016. Pomyslným papírem jsem zabalila spolužaččin kámen a radovala se z výhry.

Mé pocity blaha však o několik minut později narušila paní učitelka Holmanová, když mi na školní lavici přistál nekonečný štos materiálů k přípravě, na kterou jsem mimochodem měla pouhé dva dny. Přišly pocity skepse a zpytování svědomí. Netušila jsem, do čeho jsem to duši dala. Brzy mi vše ochotně objasnili tři přesvědčiví spolužáci s bohatými zkušenostmi z minulých ročníků soutěže.

„Tříhvězdičkový hotel, raut, ochutnávka kávy, pivovar…“ pochytily mé slechy a já náhle definitivně odsouhlasila účast. Den D nastal 21. 1. 2015, kdy se v 7: 30 sešla elitní skupina čtyř investigativních studentů naší školy ve vyhřátém automobilu, kterým nás naše sympatická kantorka dovezla na místo činu a nechala na pospas osudu a především našim nabytým vědomostem. Rozdělili jsme se na tříčlenný tým a jednoho osamoceného jednotlivce, který se odebral před komisi předvést připravenou prezentaci v anglickém jazyce.

Naše mužstvo sestavené z dvou dívek a jednoho počítačového experta ze 4. CR dostalo (ne)jasný úkol – vytvořit během časového limitu třídenní zájezd. 240 minut uteklo jako voda a my se ocitli v propocené místnosti před několikačlennou, přísně se tvářící, porotou.

Tréma se nás držela jako klíště po celou dobu prezentování naší práce. Atmosféra se však zpříjemnila po milých slovech těch významných tváří. Nervozita opadla až po příjezdu na slušně zařízený hotel a večerním rautu, kde probíhala ochutnávka vybrané kávy až z Jižní Ameriky.

Téměř jsem si myslela, že nejhorší je za námi. Druhá část však přišla na řadu další den, předvést své znalosti v oblastech cestovního ruchu formou písemného testu. Na vše jsme byli samozřejmě pilně připraveni a sebejistě jsme zapisovali správné odpovědi. Čekání na vyhlášení výsledků nám zkrátila zajímavá exkurze po Plzeňském pivovaru.

A už je to tady! Všech 10 týmů a 13 jednotlivých soutěžících se setkalo v jedné místnosti, která přetékala nervozitou.

„Třetí místo v kategorii týmu získává…, druhé místo získává…, první místo získává…“ řinulo se z úst paní pořadatelky. Naše jména jsme však nezaslechli a přepadly nás pocity zklamání, které ale neměly dlouhé trvání.

img 20160122 141809

img 20160121 160818

Úsměv na tvářích nám vyčarovalo první místo v kategorii „Tvorba produktu“ na téma „Po stopách Karla IV.“ František Vavřička, Zuzana Zajícová a Veronika Míšková si díky tvorbě stolní hry vybojovali zlatou medaili a přesvědčili se, že jejich dvouměsíční práce za to stála!

Tímto bych chtěla poděkovat Karolíně Netušilové za její absenci, díky níž jsem se mohla soutěže Region 2016 zúčastnit společně s Jaromírem Opatrným, Zuzanou Zajícovou a Františkem Vavřičkou. Velký dík patří také paní učitelce Holmanové za její trpělivost a odhodlání. Naše krásné čtvrté místo bylo již oplakáno, stejně tak jako fakt, že toto byla bohužel naše poslední účast.

 

Anna Loužilová, žákyně 4. ročníku oboru Cestovní ruch SOŠ a SOU Sušice

 

sos sou susice

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu