policie nove

Agresivní žena nadýchala 2,57 promile

Po dopravní nehodě napadali policisty

Železná Ruda – od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzali usnesení o zahájení trestního stíhání 25letá cizinka a 38letý cizinec, kteří byli obviněni z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví, muž i z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muž v úterý 9. února letošního roku v 0.40 hodin řídil vozidlo tovární značky Mercedes Benz v obci Železná Ruda a v ulici A. Kašpara a nezvládl řízení. Vyjel mimo komunikaci a pravou přední částí narazil do elektrického rozvaděče u domu.

Ve vozidle byla spolucestující, 25letá cizinka.

Na uvedeném místě muž i žena fyzicky napadli dvoučlennou policejní hlídku. Útočili kopy nohou, údery pěstí , plivali a chtěli i kousat do rukou zasahujících policistů.

Policisté použili donucovací prostředky hmaty a chvaty a přiložili agresivní dvojici – muži i ženě-  pouta. Na pomoc přispěchal i policista, který měl v tu dobu volno, byl požádán o střežení zajištěného muže, který chtěl z místa odejít, I třetího policistu  opilý agresor napadal.

Cizinci se následně podrobili dechovým zkouškám, kdy přístroj naměřil u muže 1,58 a žena nadýchala 2,57 promile alkoholu. Žena i muž byli zajištěni a převezeni do policejní cely. Následující den po provedení neodkladných úkonů a převzetí obvinění byli propuštěni.  

 

Řidič pod vlivem alkoholu nebo drog bohužel na našich silnicích stále není výjimkou:


Ve středu řídil muž v obci Křížovice na Plánicku osobní automobil tovární značky Citroën; byl kontrolován policisty z obvodního oddělení v Plánici. Muž ve věku 52 let z Plánicka byl zastaven hlídkou v 19.30 hodin a podrobil se dechové zkoušce, kdy alkoholtester naměřil 2,29 a opakovaně 2,42 promile alkoholu.

Policisté muže převezli k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobil i odběru krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

V Žichovicích policisté kontrolovali ve středu 10. února, krátce před třetí ráno, řidiče vozidla Renault Clio. Čtyřiadvacetiletý muž z Horažďovicka se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou. Test byl pozitivní na konopí. 

– p cr-

 

{jcomments off}

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu