udalosti

Řidiči mimo silnice, čokoládový zloděj

Autem do plotu 

17. ledna 2016 okolo 2.35 hodin řídila 33letá žena ze Kdyně vozidlo tovární značky Peugeot 306 po silnici I/22 ve směru od Klatov na Domažlice. V blízkosti odbočky na obec Bezděkov, po projetí mírné levotočivé zatáčky dostala na zasněžené vozovce smyk a vjela vpravo mimo komunikaci, kde s vozidlem narazila do silničního příkopu a do oplocení u objektu.

Řidička a spolujedoucí utrpěli při dopravní nehodě zranění. Řidička odmítla dechovou zkoušku i lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a nepředložila zelenou kartu k vozidlu a dále bylo zjištěno, že vozidlo není pojištěno. Škoda na vozidle a oplocení byla odhadnuta na 30 tisíc korun.

 

Ploty přitahují

V neděli 17. ledna 2016 ve 14.30 hodin řídil 38letý muž ze Sušice vozidlo tovární značky Citroën Berlingo po silnici II/171 ve směru od Petrovic na Sušici. Na konci obce Volšovy se řidič plně nevěnoval řízení, vozidlem narazil do sloupu elektrického vedení a dále do oplocení u brány rodinného domu v obci Červené Dvorce.

Došlo ke zranění řidiče, ale spolujezdci zranění neutrpěli. Dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Celková škoda činí 55 tisíc korun.

 

Kontroly nad ránem

V obci Žichovice byl kontrolován policisty v neděli 17. ledna řidič, 24letý muž z obce na Horažďovicku, který řídil vozidlo tovární značky Renault Clio. Muž byl zastaven ve 2.45 hodin. Provedený test na návykové látky byl pozitivní na konopí. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz.

 

Do vězení se jim nechce

V pondělí 18. ledna policisté z obvodního oddělení v Klatovech a Kolinci vypátrali dva muže, kteří nenastoupili do vězení. První byl zjištěn na Kolinecku, kde policisté zajistili 31letého muže ze Sušicka ve 14.30 hodin. Druhého muže policisté spatřili v Klatovech v 16.30 hodin na ulici Rozvoj, kde se místní 21letý muž pohyboval. Na uvedené muže byly Okresním soudem v Klatovech vydány příkazy k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muži byli zajištěni a za doprovodu policistů převezeni do věznice v Plzni.

 

“Čokoládový” zloděj

Policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích v uplynulých pěti měsících přijali tři oznámení o krádeži zboží v obchodech v Horažďovicích. Dalším prověřováním byl zjištěn pachatel 51letý muž z obce na Železnorudsku. Muž převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu krádež.

Dne 28. září loňského roku po osmnácté hodině v prodejně na ulici Loretské ukradl osm čokolád. Ve stejné prodejně 4. října opět po osmnácté hodině ukradl další potraviny a 21. října po deváté hodině dopoledne na náměstí v obchodě vzal několik různých čokolád.

Muž ve všech případech prošel pokladní zónou bez úhrady za zboží a svým jednáním způsobil škodu ve výši 1 938 Kč. Muž byl v posledních třech letech za stejný čin několikrát odsouzen.

-p cr-