Čerťata na start!

“Má dva rohy na čele, kaboní se vztekle,

straší děti na zemi, ale bydlí v pekle?”

 

Co je to?

ČERT! 

100 6062

Na čertím cvičení se ale nikdo nekaboní, a už vůbec se nikdo nevzteká. Naopak se všichni smějí, radují, tancují… Naučí se nové básničky, písničky a to celé v báječné atmosféře plné malých čertíků a jejich “dospěláků”.

 

Jak probíhá taková čertovská  pohybová nadílka? To ví čertice Hanka a její mal svěřenci velmi dobře, protože rozhodně  pohybem nešetří a nadělují si celkem pravidelně. Tedy  po čertech zajímavý tréninkový plán:

Nejprve dospěláci honí svá čírťata a snaží se jim utrhnout ocásek, pokud se jim to podaří, tak si role vymění (auvajs!).

Je třeba procvičit ducha i tělo – následují hádanky, pohybové básničky, čertí disko tanečky… V závěru skotačení jsou čertíci tak unavení, že jim jejich dospěláci vydrhnou kožíšky, vyberou blešky, umyjí je (aby byli čisťouncí, kdyby letos přece jen Ježíšek poslal s dárky posla i k nim ) a uspí je čertí kolébavkou…

Samozřejmě – protože trénink je náročný, je třeba dobře splněné úkoly odměnit, a to má na starosti hlavní čertice Hanka. Dohlíží, aby se dostalo na všechny a aby čertí medaile a čokoládové mlsání bylo spravedlivě rozděleno.

100 6128

Letošní čertovské cvičení dospěláků s dětmi proběhlo (stejně jako ta předchozí) báječně a  tak už se všichni těší na příští, i když nečertovské, “hýbánky”…

Zdraví vás čertice Hanka, která se těší také!

{gallery}susice/2015/12_prosinec/certi_cviceni/{/gallery}