Děvčata se na závody připravují v novém!

IMG 5345

 

 

Vimperské sportovní gymnastky se pilně připravují na soutěžní sezónu a chtějí dosáhnout výraznějších úspěchů než v té minulé.  K tomu jim,  kromě vlastní píle, chuti a poctivé přípravy, pomáhá i krásné nové zázemí opravené tělocvičny v ZŠ Smetanova, kterou děvčata využívají pro své tréninky.  Držíme jim palce, aby jim podzimní série závodů vyšla a  budeme se těšit na jejich úspěchy a reprezentaci nejen tohoto krásného sportu, ale i města Vimperk.

 

IMG 5351
„Závod „O pohár Nové Včelnice“ odstartoval podzimní sérii oblastních a krajských závodů ve sportovní gymnastice žen.

Nemohly zde pochopitelně chybět ani vimperské gymnastky. V kategorii starších žákyň startovala Barbora Zdeňková a Jitka Pelešková, v kategorii žákyň „B“ Pavla Vozobulová a Daniela Vašicová.

Děvčátka se na závod těšila a velice se snažila ukázat všechno, co se v tréninku naučila. Všem se tentokrát mimořádně povedl přeskok- přemet přes stůl. Pavla předvedla moc pěknou sestavu na kladině bez jediného pádu. Od rozhodčích získala za kvalitu provedení dokonce čtvrtou nejlepší známku. Celkově si nakonec vybojovala 8. příčku. Daniela skončila na 11. pozici. Mezi závodnicemi z TJ Slovanu J. Hradec a TJ Merkur Č. Budějovice Barborka obsadila 7. a Jitka 8. místo. Z prvních závodů si do Vimperka gymnastky odvážely tři místa v první desítce. To je slušný start.

Děkuji děvčatům za dobrou práci a věřím, že se jim bude dařit i v dalších závodech,“ říká k prvním podzimním závodům Marie Kotlíková, předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk.

 

 

 

-red, mk-

 

{gallery}susice/2015/10_rijen/sgym_vpk/{/gallery}