sumavous

Šumavous je v ohrožení

DĚTSKÉ CENTRUM ŠUMAVOUS JE NUCENO K 10. ZÁŘÍ 2014 SKONČIT 
Dětské centrum své aktivity provozuje mimo jiné i na pozemcích, jehož vlastníkem je Město Vimperk. Město za tyto pozemky požaduje roční nájem 71.292 Kč. Takto vysoký nájem nejsme schopni uhradit, pokud chceme, aby naše aktivity byly dostupné pro všechny děti, a to i ty sociálně slabé. 
K dnešnímu dni dlužíme za užívání pozemků 40.161 Kč. 
Požádali jsme radu města o bezplatný pronájem pozemků za účelem jejich údržby. Rada města naši žádost zamítla a bylo nám nařízeno do 10.09.2014 vyklidit veškeré pozemky města. A to i přesto, že jsme městu za tyto pozemky již za deset let nájmu uhradili přes 700.000 Kč, a odhadní cena k prodeji je 480.000 Kč. Úprava pozemků nás k dnešnímu dni stála 584.000 Kč. Toto je cena Z faktur. Hodiny, které tady odpracovala naše rodina a kamarádi ani nepočítám 
Vzhledem k tomu, že bez těchto pozemků již nejsme schopni zajistit naši činnost, jsme nuceni své aktivity ukončit, zvířata rozprodat a vše vybudované zbourat.
Dnes od 15:00 je zasedání zastupitelstva, kde se pokusíme zastupitele přesvědčit, aby dětské centrum mohlo fungovat i nadále. Pokud se nám to nepodaří, tak k 10.09.2014 bude dětské centrum nuceno své aktivity ukončit. 
Držte nám palce, dnes bude Šumavous bojovat o svou existenci. A bude to těžký den. 


Jirka Hujda