Dárcovství krve a rekonvalescentní plazmy

logo kriz

 

Dárcovství krve a rekonvalescentní plazmy

 

 

       Pro léčbu nemocných s covid-19 se v současné době využívá rekonvalescentní plazma, které je bohužel nedostatek. Vstupní vyšetření protilátek u uzdravených lidí, kteří by rádi pomohli, je možné i v Nemocnici Prachatice.

 

 

Dárci krve mohou využít Český červený kříž

 

 

       Oblastní spolek Českého červeného kříže Prachatice zajišťuje ve spolupráci s Transfuzním oddělením Nemocnice ČB a.s. svozové autobusy zdarma pro bezpříspěvkové dárce krve z Prachaticka.

 

       Svozový autobus vyjíždí ze sedmi míst okresu Prachatice, v nejbližší době ze Lhenic a Netolic (26.1.) a Prachatic (2.2.).

 

       Bezpříspěvkové dárcovství krve podporují krom Jihočeského kraje a Ministerstva zdravotnictví ČR také obce Prachatice, Vimperk, Volary, Lenora, Čkyně, Vlachovo Březí, Netolice a Lhenice.

 

       Jak se můžete stát dárci krve? Stačí přijet naším svozovým autobusem na Transfuzní oddělení Nemocnice ČB a zde podstoupit lékařské vyšetření. Na místě Vám je také možné potvrdit počet odběrů nebo omluvenku pro zaměstnavatele, případně vydat potvrzení pro příslušné zdaňovací období. Pro bližší informace kontaktujte Oblastní spolek ČČK PT e-mailem na prachatice@cervenykriz.eu, telefonicky na 724 367 840 nebo osobně každou středu od 8:00 do 16:00 na adrese Nemocniční 204, Prachatice (budova polikliniky).

 

 

Zuzana Pelikánová 

 

 

 {gallery}Jitka/rok2021/leden/plazma{/gallery}

 

{jcomments off}