Historické okénko: proměny v čase

Vimperk v proměnách času (31)

 

Kroj, šátek, zdvižená ruka a …..Slibuji před svými druhy, že budu pracovat, učit se a žít podle pionýrských zákonů, abych byl dobrým občanem své milované vlasti, Československé socialistické republiky, a svým jednáním chránit čest pionýrské organizace Socialistického svazu mládeže.

 

Proč na úvod právě tahlle připomínka největší mládežnické organizace 70. a 80. let minulého století? Protože v dnešním pokračování návratů do minulosti  zavzpomínáme na místo, kde mnoho z nás v dětství plnilo pionýrský slib, třeba právě “čestnou stráží” při nejrůznějších příležitostech (většinou státní svátky a oslavy významných dnů, pietní akce…).

 

Kolik z vás to bylo?

 

Víte, kde je místo, které  je v současnosti tak odlišné od své podoby na archviním snímku z roku 1977?

 

vimperk v parku

foto: Jan Viner, rok 1977

 

Vimperk v parku

 …současnost

 

 

-zf-

logo šumava

 VŠECHNY PŘEDCHOZÍ DÍLY SERIÁLU NAJDETE V RUBRICE  “HISTORIE OBCE” nebo  >>>ZDE<<<

*******************************************************************************************************************

Pojďte si společně s námi v našem historickém okénku připomínat, jak se v průběhu doby mění tvář Vimperku – porovnejte sami, jestli prošla tím správným  faceliftem, nebo jestli stárne přirozeně a elegantně, případně co zmizelo v propadlišti dějin. Jakou nám dnes ukazuje tvář ve srovnání s minulostí? Mladší, hezčí, zralejší, vrásčitou?  Každé pondělí v podvečer se můžete těšit na nové “zrcadlo” Zdeňka Formánka.