Ulice Podzámčí má nové parkoviště

 

 

 

 

Ulice Podzámčí má nové parkoviště

 

 

 

 

 

       V roce 2021 by měla být dokončena první etapa rozsáhlé rekonstrukce vimperského zámku. Pro jeho návštěvníky, ale i pro návštěvníky akcí v letním kině byla v květnu dokončena stavební akce v ulici Podzámčí. Stavbu realizovala společnost VKB stavby s.r.o. Cena díla je 3,3 mil. Kč. Stavba byla zahájena v září 2019. Mezní termín stavby byl směřován do plánovaného majálesu, ale k tomu bohužel letos kvůli nouzovému stavu nedošlo.

 

 

 

       Jedná se o vybudování 29 kolmých parkovacích stání a 1 podélného parkovacího stání pro osobní automobily. Součástí jsou i 2 parkovací místa pro osoby ZTP. V rámci stavby byly vybudovány i 2 chodníky. Jeden v blízkosti vstupu do areálu, který propojuje blízké parkovací místo pro osoby ZTP s tímto vstupem a druhý, který spojuje stávající pěší trasy z centra města „Zámeckou alejí“ 99242799 10157516204319716 8878600731238596608 ose zadním vstupem do kulturního areálu. Součástí stavby je také nové oplocení, nové veřejné osvětlení a nové schodiště, které navazuje na branku u zadního vstupu do areálu. V neposlední řadě proběhla výsadba osmi stromů.

 

 

 

     V rámci areálu letního kina letos došlo také k demolici stávající rozvodné skříně a umístění nové na vhodnější místo. Současně k navýšení příkonu z původních 40 ampér na 160 ampér. Mělo by tak být do budoucna ošetřeno pořádání kulturních akcí většího rozsahu, kdy museli pořadatelé mnohdy používat elektrocentrály, nebo v některých případech elektřina vypadávala. Cena díla je 168.000,- Kč.

 

 

 

      V letošním roce vznikne ve Vimperku na 60 parkovacích míst. Ke zmíněnému Podzámčí se počítá v rámci rekonstrukce Čelakovského ulice s 22 parkovacími místy (17 kolmých a 5 podélných), a také vzniknou nová parkovací místa ve spodní části právě rekonstruované ulice 1. máje.

 

 

 

       V projektové přípravě (více jak 100 parkovacích míst) je 14 vybraných lokalit na sídlišti (nová parkovací místa i zlegalizování stávajícího stavu) a v červnu bychom v radě města rádi zahájili proces výběru projektanta na oblast starého sídliště.

 

 

 

      V tuto chvíli je podstatné, jaké budou vzhledem k současné ekonomické situaci investiční možnosti města do dalších let. Poslanecká sněmovna projednala a schválila body, které budou mít dopad na krácení rozpočtů obcí a krajů.

 

 

 

 

Zdeněk Kuncl  
místostarosta města Vimperk

 

{gallery}Jitka/rok2020/kveten/podzamci{/gallery} 

{jcomments off}