Aktualizace: Do Česka vtrhnou silné bouřky

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) doplnil  výstrahu

před vysokými teplotami a silnými bouřkami, o varování před přívalovými dešti

a následnými záplavami.

Výstraha pro Klatovsko platí do dnešní půlnoci.

 

 

flash-2568381 640

 

AKTUALIZOVÁNO:

(čtvrtek 6.6.) Okres KLATOVY: Ve čtvrtek odpoledne a večer se při postupu zvlněné studené fronty k severovýchodu místy vyskytnou silné bouřky, doprovázené zejména přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, ojediněle i kroupami. Večer budou bouřky místy přecházet do deště, který bude během noci od západu ustávat.

Přívalový déšť s možností zatopení níže položených míst, sklepů apod. Nárazy větru způsobující lámání větví stromů, možné škody na majetku a elektrickém vedení. Nebezpečné podmínky pro chodce a pro řízení motorových vozidel.

Vývoj a postup bouřek lze sledovat na výstupech z meteorologických radarů zobrazených na internetu ČHMÚ www.chmi.cz nebo v aplikaci chytrého telefonu, tabletu, apod.

 

 _________________

(středa 5.6.) „Teplota ve středu v dolním Polabí, v Poohří a na Plzeňsku vystoupí na 30 až 33 stupňů,” upozornili meteorologové. Výstraha platí pro Středočeský, Karlovarský, Plzeňský. Ústecký a Liberecký kraj.

 

Další výstraha souvisí s přechodem studené fronty, která se přes naše území bude přesouvat ve čtvrtek k severovýchodu. Výstraha před silnými bouřkami platí pro kraje: Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Ústecký kraj.

 

Ve čtvrtek během dne se při postupu zvlněné studené fronty k severovýchodu místy vyskytnou silné bouřky, doprovázené zejména přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, ojediněle i kroupami. Večer budou bouřky místy přecházet do deště.

 

-net chmi, dp-