policie nove

Opilý cyklista šněroval silnicí

policie

Opilý cyklista

SUŠICKO – Muž se projížděl na jízdním kole a při kontrole nadýchal téměř 1,63 promile alkoholu. 

U obce Dobršín policisté z obvodního oddělení v Sušici kontrolovali cyklistu v pátek 15. března před devátou večer.  29letý muž , kterého při jízdě na kole kontrolovali policisté,  byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. 

Strážci zákona se nemýlili – přístroj naměřil 1,59 a opakovaně 1,63 promile alkoholu. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude postoupen správnímu orgánu.

 

 

KLATOVSKO Při víkendových kontrolách policisté zjistili tři řidiče s pozitivními testy. 

V sobotu 16. března jel  v  Horažďovicích  řidič s vozidlem Honda. Na ulici Komenského byl zastaven hlídkou policistů patnáct minut po patnácté hodině. 27letý  muž z Plánicka měl provedený test na návykové látky pozitivní na konopí a opiáty.

 

Sušici byl před dvaadvacátou hodinou kontrolován řidič, který jel po ulici Nábřeží K.Houry s vozidlem značky Renault Clio. Místní čtyřiadvacetiletý muž měl test pozitivní na amfetamin a metamfetamin. Navíc měl muž pro vlastní potřebu v malém množství usušené konopí, které policisté zajistili.

 

V neděli 17. března  projížděla před desátou hodinou dopoledne Horažďovicemi řidička za volantem VW Transporter. Policisté kontrolovali šestatřicetiletou řidičku z Třeboně a test měla pozitivní na kokain.

Deechové zkoušky uvedených řidičů byly negativní.

Policisté dva muže a jednu ženu převezli do zdravotnických zařízení, kde se podrobili lékařským vyšetřením i odběrům biologického materiálu. Následně byli řidiči převezeni na oddělení k provedení dalších úkonů.

 

 

Podvod

KLATOVSKO – Podvod při zasílání finančních prostředků. 

Policisté na oddělení hospodářské kriminality přijali již několikáté oznámení o pokusu podvodu. V konkrétním případě neznámý pachatel předstíral, že je jednatelem společnosti a žádal uhrazení platby 51 900 eur. Pracovnice společnosti si ověřila pravdivost žádosti z e-mailové komunikace. Pachatel svým úmyslným jednáním chtěl uvést v omyl účetní společnosti a získat finanční prostředky.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod ve stadiu pokusu.

Řidiči jsou podezřelí ze spáchání přestupků, který budou předány správnímu orgánu.

 

-pcr-

{jcomments off}