r

Trhovosvinenský pohár ve sportovní gymnastice

gymnaa

Trhovosvinenský pohár ve sportovní gymnastice

 

 

       TJ Spartak Trhové Sviny pořádal v sobotu již 24. ročník závodu dívek ve sportovní gymnastice. Gymnastického maratonu (začátek v 8:00 a ukončení v 18:15) se zúčastnily také vimperské gymnastky. Na závod se zodpovědně připravovaly a neodradilo je ani dlouhé čekání na vlastní závod. Nejmladší Martina Bělíková startovala v kateg. VS0B sice už dopoledne, zato ostatní tři závodnice z kateg. VSC+6 si počkaly na začátek až do pozdních odpoledních hodin. Na závod se těšily a byla radost se dívat, jak statečně bojují a snaží se předvést vše, co se na tréninku naučily. Pochopitelně se občas něco nepovedlo a je pořád co vylepšovat, ale všem patří velké poděkování a pochvala za dobrou práci.

 

       Po zvládnutí čtyřboje (prostná, přeskok, bradla, kladina) talentovaná Martina Bělíková obsadila v početné kategorii krásné sedmé místo. A i starší děvčata se mohla radovat z umístění v první desítce. Zkušená Šárka Václavíková předvedla vyrovnaný výkon na všech nářadích a vybojovala si 6. místo. Marie Staňková sice spadla jedenkrát z kladiny, ale i tak si odnášela cenu za
7. pozici. Trojlístek doplnila Aneta Hlinková. Její akrobatickou sestavu s hudebním doprovodem rozhodčí ocenili dokonce druhou nejvyšší známkou. Bohužel, přeskok přemetem přes stůl nahradila kotoulem a to jí dostalo na osmou příčku.

 

       Na příštím závodě v Českých Budějovicích bude Vimperk reprezentovat již početnější skupina gymnastek. Věřím, že se jim bude dařit ještě lépe.

 

Marie Kotlíková
předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk z.s.

Foto : T. Šimečková a M. Bělíková

 

gymna

 

{gallery}Jitka/rok2022/duben/gymna{/gallery}  

 


 

{jcomments off}