Sport camp Zadov měl 20. ročník

20. ročník SPORT CAMPU ZADOV

Bike klub Vimperk pořádal s týmem České spořitelny Specialized na šumavském Zadově v termínu 7.7. -13. 7.2019 již 20. ročník SPORT CAMPU, sportovního soustředění pro mladé bikery od 10 do 15 let. Jejich domovem se na týden stal stejnojmenný hotel, hotel Zadov, který připravil pro účastníky campu skvělé zázemí.

002-DSC 0005

 

 

Zároveň zde probíhalo i soustředění cyklistů vimperského sportovního gymnázia. Činnost byla zaměřena především na rozvoj techniky jízdy na horském kole a dále sloužila jako finální příprava mladých sportovců na MČR v závodech horských kol v Hlinsku.

 

003-DSC 0011

 

 

75 mladých sportovců z celé republiky absolvovalo během týdne pestrý tréninkový program pod vedením kvalitních instruktorů, mezi kterými se objevila i talentovaná česká bikerka Barča Průdková a tradičně, výborný bývalý závodník a dnes skvělý trenér mládeže, Milan Spěšný.

 

042-DSC 0070

 

 

V sobotu 13.července, hned po skončení campu, si mohli všichni účastníci změřit síly ve finálovém závodě Šumavského poháru MTB XC, který Bike klub Vimperk pořádá právě na Zadově.

 

DSC 0013

 

 

Sportcamp má svoji bohatou historii a prošlo jím hodně , dnes už známých, sportovců . Mezi nejznámější patří Petr Vakoč, sourozenci Škarnitzlovi, Ondřej Cink, Anežka Paloudová a nesmíme zapomenout ani na úspěšné absolventy gymnázia ve Vimperku , Tereza Huříková, Jan Fojtík, Jan Vastl, Martin Stošek, David Zadák, Tereza Sásková a další.

 

    Finále Šumavského poháru MTB na Zadově

sobota 13.7.2019

{gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/cervenec/pohar_zadov/{/gallery}

{jcomments off}