Krajský přebor ve SG žen – Pelhřimov

gymna

 

Krajský přebor jednotlivců ve SG žen – Pelhřimov

 

 

       Závěrem jarní soutěžní sezóny ve sportovní gymnastice žen byl krajský přebor jednotlivkyň, který uspořádal oddíl SG TJ Spartak MAS SÚ ve spolupráci s oddílem SG Pelhřimov a KSK JK a KV. Časně ráno vyrazilo do Pelhřimova také pět vimperských gymnastek. Zodpovědně se na závod v klasickém čtyřboji připravovaly pod odborným vedením svých trenérek. Nebylo to vždy jednoduché, ale s výsledkem mohou být všichni spokojeni.

 

       V kateg. VS0A cvičila nejmladší vimperská účastnice Emilie Půbalová (trenérka Hana Košnarová) a její umístění na 12. místě z 24 závodnic považujeme za velký úspěch. V kateg. VS0B startovala jenom o rok starší Martina Bělíková (tr. Marie Kotlíková). Ve velice vyrovnaném souboji obsadila krásnou konečnou 9. pozici. Nejúspěšnější vimperskou gymnastkou se stala Lucie Gubániová (tr. Kateřina Vrábelová), která v kateg. VS1B bojovala dokonce o medailovou pozici. O tu jí bohužel připravil nevydařený doskok na přeskoku.

 

       Nejstarší děvčata (tr. M. Kotlíková) soutěžila v kateg. VS5C. I zde se tvrdě bojovalo o každou desetinu bodu. Šárka Václavíková získala nakonec sedmé a Marie Staňková místo osmé. Všechna děvčata si zaslouží velké poděkování za výbornou práci a skvělou reprezentaci vimperské gymnastiky. Svým výkonem trenérkám udělaly velkou radost. Radost z jejich výkonu měli i přítomní rodiče. Oceňuji jejich podporu, která je pro děti i pro naší práci hodně důležitá. Dík patří také odbornému doprovodu a pomocníkům v průběhu závodu p. Jiřímu Kotlíkovi a Tereze Šimečkové, která se osvědčila i jako výborná oddílová kadeřnice.

 

       Závěrečné poděkování si zaslouží trenérky, kterým přeji hodně elánu a sil do další práce.

 

 

 

Marie Kotlíková                             
předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk z.s. 

 

logogy

 

{gallery}Jitka/rok2022/kveten/zavod{/gallery}  

 

 


{jcomments off}