2

Letošní Frňák pro děti

Letošní Frňák si užijí zejména děti.

Návštěvníci podpoří Centrum Paraple

 

Na festivalu proběhne i výstava satirického kolážisty TMBK

 

 1Vimperk, 5. srpna 2020 V netradičním čase, ale na tradičním místě se uskuteční letošní ročník festivalu Vimperský Frňák. Dvoudenní akce proběhne od 7. do 8. srpna na letním kině ve Vimperku a na své si přijdou zejména děti, pro které jsou v programu hned čtyři pohádky a další tradiční i netradiční představení. Dospělí si letos také přijdou na své a budou se moci zaposlouchat do moderního country folku od irsko-kanadské dvojice muzikantů nebo si zasoutěžit o zajímavé ceny při kvízování. Festival navíc podpoří Centrum Paraple, na které půjde 5 Kč z každé prodané vstupenky a výtěžek z kvízování.

 

„Pro diváky máme nachystaný ideální rodinný program. Pohádky od souborů Studna a Bouček jsou u Vimperáků vždy oblíbené a my k nim navíc přidáváme ještě další skvělá představení, která budou bavit opravdu každého. Příjemné posezení v letním kině s bohatým programem je ideální pro každého,“ popisuje akci Jan Švehla, předseda pořádajícího spolku Berit.

 

Na Frňáku se jako vždy představí několik novinek. K obohacení programu přispěje Kynologický klub, který předvede ukázky dovedností svých chlupatých svěřenců. Děti všeho věku se pobaví při unikátní (ne)regulérní cirkusové show a pokud si budou chtít odpočinout, čeká na ně stan plný deskových her a komiksů všeho druhu.

 

Hlavní představení pátečního večera je koncert irsko-kanadského dua Bookie Baker, kteří svojí autorskou country folkovou tvorbou okouzlí nejedno srdce. Sobota pak bude patřit klasickému divadlu, kdy na scénu „přiletí“ populární představení Racek od A. P. Čechova v podání divadla Akorát.

 

Mimo hlavní scénu se návštěvníci pobaví například u satirických koláží známého grafika TMBK, které jsou zaměřené zejména na období karantény. A pokud si chcete poslechnout vážnou hudbu, tak v průběhu festivalu bude o pauzách tu a tam hrát harfistka Jana. Jen si ji vždy musíte najít.

 

Tak neváhejte a přijďte podpořit kulturu na Frňák!

 

Brány areálu letního kina se otevřou v pátek v 16 hodin a v sobotu ve 14 hodin. Kompletní program je k dispozici na Facebooku a Instagramu vimpersky.frnak. Na místě budou k dispozici také tradiční „frňákovské noviny“, které provedou návštěvníky oběma dny a blíže představí jednotlivé účinkující. Vstupné je 80 Kč pro dospělého a 50 Kč pro dítě a platí pro oba dny.

 

O festivalu

Multižánrový festival Vimperský Frňák už poosmé pořádá skupina historického šermu Berit z Vimperka. Záštitu nad akcí převzali v historii slavné osobnosti jako: Jan Potměšil, Michal Pavlata, Valérie Zawadská nebo Jiří Strach. Cílem festivalu je zejména propojení umělců ze všech různých druhů umění a žánrů a vyzdvihnout tak město Vimperk jako kulturní centrum Šumavy. Festival finančně podporuje Jihočeský kraj a město Vimperk. 

 

{jcomments off}