Participativní rozpočet Vimperk

 

 

 

 

Hlasování v letošním ročníku vimperského participativního rozpočtu je v plném proudu

 

 

 

 

 

       Loňský první ročník vimperského participativního rozpočtu ukázal, že Vimperáci mají zájem a chuť měnit své město k lepšímu. Loni navržené projekty, které si zabojovaly a získaly nejvyšší počty body v letošním ročníku pomalu realizujeme. Hotovy jsou první etapy revitalizaci pivovarských zahrad a dětského hřiště na Boubské, v arboretu lesních dřevin přibyly nové stoly s lavicemi a po dohodě s městským architektem bylo po městě rozmístěno množství nových laviček. Jediný návrh, který je zatím ve fázi projektování je můstek přes Křesánovský potok nacházející se v areálu BH Nemocnice Vimperk. A nejenom, že realizujeme loňské vítězné projekty, od 1. července i hlasujeme v letošním ročníku participativního rozpočtu. Z letošních pěti navržených projektů postoupily do fáze veřejného hlasování projekty čtyři.

 

 

 

       V kategorii do 50. 000 Kč je možno hlasovat pro návrh „Zhotovení zahradního přístřešku v areálu Komunitního centra pro seniory a spolky“, v kategorii do 200. 000 Kč o každý Váš hlas soupeří návrhy „Pivovarské terasy II.“, „Nové přírodní schody v parku“ a „Dokončení revitalizace dětského hřiště na Boubské“.

 

 

 

       O celkovou částku 500. 000 Kč budou návrhy bojovat prostřednictvím hlasování probíhajícího prostřednictvím Mobilního rozhlasu až do poloviny září. Hlasovat je možné na www.tvorimevimperk.cz – v pravém horním rohu odkazem HLASOVAT.

 

 

 

Renata Lešková
Odbor školství, kultury a CR 

 

{gallery}Jitka/rok2020/cervenec/navrhy{/gallery}

{jcomments off}