Zprávy z Rohde & Schwarz

 

logoRS

 

 

 

 Zprávy z Rohde & Schwarz

 

 

 

 

       I přes nejisté ekonomické výhledy se ve vimperském závodě Rohde & Schwarz opět po roce navyšují mzdy a zaměstnanecké benefity.

 

 

       Zaměstnanci vimperského závodu Rohde & Schwarz si opět finančně polepší. Pravidelný roční nárůst mezd jim byl garantován kolektivní smlouvou platnou od července 2019 do června 2022. Vzhledem k nepříznivé situaci vyvolané pandemií covid-19 se zároveň vedení společnosti a zástupci odborové organizace rozhodli pro dřívější vyplacení finanční prémie.

 

 

       Změny na výplatních páskách se projeví již při výplatách za měsíc červenec 2020. Dle kolektivního Foto pracovníkvyjednávání vzroste tarifní mzda pracovníků o 3,95 %. Jedná se o každoroční garantovaný nárůst, jehož výše se odvíjí od meziroční inflace zveřejněné ČSÚ. Průměrná mzda v závodě tak překročí částku 36 000 Kč a při zohlednění všech příplatků a benefitů vzrostou personální náklady o 5,99 %. Dle slov vedoucího Personálního oddělení Milana Černého je Rohde & Schwarz stabilním zaměstnavatelem, který díky zázemí technologického koncernu a silnému postavení na trhu je schopen plnit závazky z kolektivního vyjednávání i v době, kdy se celosvětové hospodářství nachází v nejistotě. „Stavíme na tradici dobrého zaměstnavatele a spokojenosti našich zaměstnanců. Jsem moc rád, že i v této nelehké době můžeme ocenit jejich práci a angažovanost.“ Dle zaměstnaneckého průzkumu je s prací v závodě spokojeno 78 % pracovnic a pracovníků. To potvrzuje také skutečnost, že společnost opakovaně ovládá přední příčky soutěže Zaměstnavatel regionu.

 

 

       Lepší podmínky pro zaměstnance také představuje navýšení příspěvku na dopravu do zaměstnání, výrazně zvýšený příspěvek na penzijní připojištění a nově příspěvek na životní pojištění. Dosavadní benefity, jako je např. dotované stravování či týden dovolené navíc, zůstávají nadále v platnosti. Zaměstnanci mohou nově využít benefitu firemní školky, jejíž zkušební provoz byl zahájen v květnu letošního roku. Ve mzdě za červen 2020 se mohou těšit také na vyplacení mimořádné odměny ve výši až 12 000 Kč, která byla dojednána při uzavření kolektivní smlouvy v loňském roce.

 

 

       Vzhledem k aktuální mimořádné situaci vyvolané pandemií covid-19 a v zájmu zachování zaměstnanosti byl v pondělí 15. 6. 2020 uzavřen Dodatek č. 2 ke kolektivní smlouvě týkající se rozšíření parametrů konta pracovní doby a finanční prémie za odpracované roky ve společnosti. Tento benefit je standardně vyplácen v březnu a v září. Vedení společnosti a zástupci odborové organizace se však domluvili na jejím předčasném vyplacení. Bonus zaměstnanci obdrží v červenci jako součást mzdy za červen. „Vážím si toho, že vyjednávání dodatku kolektivní smlouvy bylo i letos vstřícné a že spokojenost zaměstnanců je prioritou obou stran. Věřím, že tomu tak bude i nadále,“ konstatoval předseda základní odborové organizace při Rohde & Schwarz ve Vimperku Marek Malý.

 

 FOTO RS Vimperk

 

 Ing. Miloslava Hanzlíková
PR Marketing 
www.vimperk.rohde-schwarz.com

 

 


 

 

{jcomments off}